Press "Enter" to skip to content

Čokoladno putovanje u Beogradu!

Omiljeni slatkiš svih generacija, čokolada, od nedavno, ima i svoj muzej u Beogradu.

Muzeju Čokolade u Beogradu gosti će moći da se upoznaju sa kompletnom istorijom te čarobne poslastice, njenim počecima u ljudskoj upotrebi, njenim početkom upotrebe na Evropskom tlu, početkom upotrebe u našoj zemlji, načinom pravljenja, načinom konzumiranja, lekovitim svojstvima, jednostavno sa svim što se tiče čokolade.

U Muzeju će biti izloženi eksponati vezani za istoriju pravljenja čokolade, kao i sve u vezi sa njom.

U narednom periodu biće još mnoštvo eksponata posvećenih čokoladi i njenoj proizvodnji! Razvoj će se odvijati neprestano, a postavka muzeja će biti sve bolja i potpunija.

Muzejska tura prolazi kroz prvu sobu koja predstavlja prašumu i upoznavanje sa plodom kakaa, potom se prolazi kroz drugu sobu koja je posvećena dolasku kakaa u Evropu, pa je ta soba nameštena u stilu sobe iz tog vremena sa mnoštvom eksponata. U trećoj sobi biće izloženo mnoštvo eksponata iz istorije čokolade u našoj zemlji. Jedinstvenu postavku predmeta izrađenih od čokolade posetioci će moći da vide u četvrtoj sobi nazvanoj fashion room.

U Muzeju Čokolade posetioci ovaj omiljeni slatkih mogu i kupiti i poneti kao najlepša uspomena sa ovog čokoladnog putovanja.

Fotografije: Muzej Čokolade Beograd

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *