Press "Enter" to skip to content

I kuvar mora biti stilizovan!

Jelena Ljubinković, dizajner

Oduvek se za profesiju kuvara vezivalo gospodin, neko ko radi fin i čist posao. Uvek su kuvara krasile bela, perfektno cista i nameštena uniforma. To se ni danas nije promenilo, sem što današnje vreme donelo mnoge promene u kulinarstvu i u samom odevanju kuvara. Iako se čini da je kuvar negde iza i nije vidljiv, pa samim tim nije bitan njegov izgled, nije baš tako. U mnogim restoranima kuvari pripremaju hranu pred gostima što zahteva i poseban stajling.

Da i kuvari i ugostitelji žele da budu moderni i stilizovani govori sve veća potražnja unikatnih unifomi, kecelja… oni više ne nose tako stroge forme, već biraju udobnost i odlučuju se za jednobojnu majicu i efektnu kecelju.

Da je sve baš ovako potvrđuje nam i rad jedne kreativne Jelene Ljubinković koja u svojoj radionici dizajnira i izrađuje kecelje i torbe za noževe.

Njeni modeli nisu samo za profesionalce, već i ljuditelje unikatnih komada. Materijale koje bira su keper, koža, teksas, pamuk…

Ono što nam je posebno privuklo pažnju jesu torbe za noževe, da, dobro ste čuli, to je i te kako potrebno kuvarima. Noževi su glavni alat svakog kuvara te o njima posebno vode računa. Verovatno ste čuli nekog kuvara da kaže, da je navikao na svoj nož, e to je to. A priznaćete da je nebezbedno bilo kako nositi noževe, sem u torbi namenjenoj za iste.

Jelena radi veliki izbor takvih torbi, neke se mogu nositi i kao ranac, a neke su poput futrole i ne zauzimaju puno mesta. Sa njom je moguće dogovoriti i broj pregrada za noževe i veličinu.

Shvatili ste, nisu torbe rezervisane samo za nežniji pol. 🙂 I kuvari kao umetnici za ukus vole da su stilizovani.

 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *