Press "Enter" to skip to content

Miloš Ristić: Live kitchen kao izazov!

Šef kuhinje Miloš Ristić, 15 godina se bavi kulinarstvom, danas radi u hotelu Ramonda i ističe da je izazovno raditi u takvoj sredini, ali i, iz njegovog primera, veoma uspešno. Njegova kuhinja je prepoznatljiva po personalizovanoj usluzi i namirnicama organskog porekla. Pored tradicionalnih jela, trudi se da prati trendove i na njegovom meniju se nalaze meso i povrće pripremani modernim tehnikama kuvanja. 

Šta Vam je donelo mesto šefa kuhinje u kompleksu Ramonda?

Obzirom da se ovim poslom bavim 15 godina, a posledinjih 8 godina sam na poziciji šefa kuhinje, susreo sam se sa mnogo izazova. U hotelu Ramonda radim sa ljudima iz lokalne sredine koji nemaju radnog iskustva ali imaju želju za napredovanjem, tako da je bilo potrebno izdvojiti dosta vremena za njihovu obuku. Kao šef kuhinje moram da se prilagodim timu, ambijentu, okolini, gastronomskim navikama gostiju. Na našu sreću, hotel Ramonda se za jako kratko vreme pozicionirao kao jedan od najboljih hotela u Srbiji. Prepoznatljivi smo po jako ukusnoj hrani, specifičnom ambijentu u netaknutoj prirodi, ali pre svega po personalizovanoj usluzi koja je karakteristična za butik hotele.

Nekoliko godina unazad je popularna tehnika kuvanja sous-vide, da li je koristite i jesu li gosti zadovoljni?

Hotel Ramonda se trudi da se prilagodi novim svetskim trendovima u kulinarstvu, ali i da u ponudi ima tradicionalna srpska jela. Sous-vide tehniku koristimo pretežno za mesa, povrće i ribu. Gosti su jako zadovoljni kvalitetom namirnica pripremljenim na ovaj način. Pored toga, u ponudi su i mesa koja sama odležavaju, Dry Ager, kao i Paco Jet.

Da li jelima dodajete rtanjske začine koji su nadaleko poznati?

Svakako. Hotel Ramonda je jedan od retkih hotela u Srbiji koji je osnovao svoju poljoprivrednu zadrugu. Na taj način u pripremi jela koristimo organske proizvode lokalnih proizvođača. Ovo je veliki benefit kako za lokalno stanovništvo, tako i za hotel i njegove goste, jer zaista retko gde imate priliku da jedete organsku hranu.

Šta bi bio sledeći iskorak u karijeri?

Danas su društvene mreže i promocija na internetu jako popularni. Nešto što bi zasigurno svima bilo interesantno jeste Live kitchen, odnosno snimanja iz kuhinje prilikom pripreme raznih vrsta jela.

Fotografije: Hotel Ramonda

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *